Utrinki raziskovalne dejavnosti FS

Objavil lahde dne

Med 27. novembrom 2020 in 1. februarjem 2021 bo na Krakovskem nasipu ob Ljubljanici na ogled razstava izbranih utrinkov raziskovalne dejavnosti Fakultete za strojništvo. Z razstavljenimi fotografijami želi fakulteta prikazati širino delovanja ter predstaviti svoja prizadevanja, predvsem na področju okoljske problematike in gospodarskega razvoja. 


Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani ima že 100-letno tradicijo sodobnega strojništva, ki se kaže v vrhunskem izobraževanju inženirjev, odličnih raziskovalnih dosežkih in njihovem prenosu v gospodarstvo. Na poti k razvoju družbe, zlasti na področju nizkoogljičnega gospodarstva in visoko razvite industrije, bosta v prihodnje znatno pomagali izgradnja nove stavbe v okviru univerzitetnega središča Brdo in njena visokotehnološka oprema.

 
Kljub visokotehnološkemu delovanju Fakultete za strojništvo je razstava zasnovana na privlačen in razumljiv način, ki bo gledalca presenetil, bodisi z estetskega ali znanstvenega vidika. Dekan Fakultete za strojništvo, prof. dr. Mitjan Kalin je k njenemu ogledu povabil s sledečimi besedami: »Izbrali smo nekaj utrinkov iz našega dela, ki vam bodo pokazali, da je Fakulteta za strojništvo eden izmed nosilcev tehnološko napredne Slovenije, in zato se njena prihodnost dotika tudi vas.«
 

Vljudno vabljeni!

 
Razstavo je omogočil Javni zavod Turizem Ljubljana.