Študentsko delo

Objavil lahde dne

Iščemo študente ali študentke, ki bi bili(e) pripravljeni(e) sodelovati pri raziskovalnih projektih na področju naprednega prenosa toplote od nano do makro skale.

Laboratorij za hlajenje in daljinsko energetiko LAHDE na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani izvaja temeljne raziskave na področju prenosa toplote in snovi. Modeliramo procese in rezultate preverjamo z meritvami na laboratorijskih modelih in na realnih sistemih.

Z odkritjem novih materialov in izboljšavo procesov njihove izdelave ter analize na majhnih velikostnih skalah so se odprle popolnoma nove možnosti na področju prenosa toplote. Različni mehanizmi omogočajo precizno kontrolo in vodenje toplotnega toka, s čimer lahko izboljšamo delovanje številnih naprav. V LAHDE se ukvarjamo predvsem z implementacijo novih tehnologij v hlajenju, kjer imajo naši raziskovalni dosežki svetovno razpoznavnost.

Na osnovi naših kakovostnih rezultatov raziskav poteka stalno sodelovanje z industrijo, prav tako pa tudi z mednarodnimi raziskovalnimi institucijami v Evropi in ZDA.

Te zanimata znanost ali tehnika? Si želiš novih izzivov? Imaš veliko idej, ki bi jih rad(a) preizkusil(a)? Iščeš raziskovalne izkušnje? Bi rad(a) nadaljeval(a) študij? Bi se zaposlil(a) v industriji, pa ne veš kako jim pokazati svoje sposobnosti? Se želiš pridružiti sproščeni, a ambiciozni ekipi?

Če si na zgornja vprašanja odgovoril(a) pritrdilno in izpolnjuješ pogoje, potem ne oklevaj in nam čim prej pošlji kratek življenjepis z opisom področja zanimanja in morebitnih izkušenj s tega področja.

Pogoji:

  1. študent(ka) 2. bolonjske stopnje študija naravoslovne oz. tehnične smeri, s povprečno oceno študija >8.0,
  2. znanje vsaj enega programskega jezika ali uporaba okolja ANSYS, Matlab, Mathematica,
  3. kreativnost in pozitivna naravnanost pri spopadanju z izzivi,
  4. motiviranost, zanesljivost, natančnost, organiziranost, komunikativnost,
  5. močna želja po dodatnih znanjih.

Nudimo:

  1.  delo v mladi ekipi s svetovno razpoznavnostjo,
  2. delo v močnem stiku z industrijskimi partnerji,
  3. možnost opravljanja magistrskega dela, doktorskega študija,
  4. možnost kasnejše zaposlitve,
  5. močne povezave s tujino.

 

Klikni sem za več informacij!

 

Kategorije: LAHDEŠTUDENTI