Izkušnja LAHDE na konferenci Eurotherm 2024 na Bledu

Objavil admin dne

Naš laboratorij je imel čast sodelovati na konferenci Eurotherm 2024, ki je potekala na slikovitem Bledu v Sloveniji. Konferenca je bila izjemo zanimiva, saj je predstavila najnovejše dosežke na področju prenosa toplote ter znanosti in tehnologij povezanih s tem. Navdušeni smo bili, da smo lahko del tako uglednega srečanja strokovnjakov in navdušencev.

Med konferenco smo imeli priložnost spoznati in se povezati z novimi kolegi iz različnih ustanov in iz industrije. Te interakcije niso bile le strokovno obogatene, ampak so privedle tudi do oblikovanja novih prijateljstev. Občutek skupnosti in skupna strast do te veje znanosti sta dogodek naredila resnično posebnega.

Laboratorij LAHDE je sodeloval z osmimi konferenčnimi članki in njihovimi predstavitvami:

  • Thermal control devices and thermal circuits (Katja Klinar, Andrej Kitanovski) – KEYNOTE LECTURE
  • Riding the thermal wave: A review of materials for thermal switches (Katja Klinar, Katja Vozel, Andrej Kitanovski)
  • Thermal control circuit modelling with TCCBuilder (Katja Vozel, Katja Klinar, Nada Petelin, Andrej Kitanovski)
  • Oscillating thermal switch using electrostatic forces (Nada Petelin, Borut Pečar, Danilo Vrtačnik, Urban Tomc, Andrej Kitanovski)
  • State of the art of heat pumps above 150 °C (Matevž Cimermančič, Katja Klinar, Andrej Kitanovski)
  • State of the art of micro vapour compression systems (Mihael Blatnik, Katja Klinar, Andrej Kitanovski)
  • Magnetocaloric cooling with fluidic thermal switches based on electrowetting effect (Urban Tomc, Blaž Velkavrh, Hana Uršič, Lukas Beyer, Jens Freudenberger, Klara Lünser, Enric Stern Taulats, Lluis Manosa, Andrej Kitanovski)
  • Fabrication of microfluidic thermal switches for magnetocaloric cooling applications (Blaž Velkavrh, Hana Uršič, Victor Regis, Matej Šadl, Bianka Colarič, Andrej Kitanovski, Urban Tomc)

Eden od vrhuncev našega sodelovanja je bil tudi dogodek mreženja študentov, ki ga je organizirala naša skupina za toplotne kontrolne elemente. Dogodek je študentom omogočil interakcijo, izmenjavo idej in vzpostavljanje dragocenih povezav za njihove prihodnje kariere. Navdušenje in energija na dogodku sta bila resnično prisotni, in veseli smo bili, da smo videli tako aktivno sodelovanje naslednje generacije znanstvenikov našega področja.

Skratka, Eurotherm 2024 je bil navdihujoča in nepozabna izkušnja. Veselimo se uporabe pridobljenih spoznanj in nadaljevanja sodelovanj, ki so bila vzpostavljena na konferenci. Veselimo se tudi že prihodnje konference Eurotherm 2028, ki bo v mestu Ghent v Belgiji.