26. junij: Svetovni dan hlajenja

Objavil lahde dne

Svetovni dan hlajenja je bil letos posvečen ozaveščanju o naraščajoči pomembnosti tehnologije hlajenja v našem vsakdanjem življenju. Ta dan, ki ga praznujemo na rojstni dan lorda Kelvina, po katerem je poimenovana absolutna temperaturna lestvica, nas spodbuja k razmisleku o vlogi in prihodnosti te ključne tehnologije.

Slogan letošnjega Svetovnega dne hlajenja je “Hlajenje naslednje generacije: Prihodnost je v naših rokah”, ki izpostavlja pomembnost soočenja z izzivi podnebnih sprememb ter nujnost zavzemanja za oblikovanje trajnostnih in inovativnih rešitev.

Ker je potreba po uporabi in razvoju tehnologij hlajenja, klimatizacije in toplotnih črpalk, ki imajo ključen vpliv na kakovost našega vsakdanjega življenja, pa tudi na industrijsko proizvodnjo in razvoj ter zagotavljanje učinkovitega delovanja računalniških tehnologij, na kateri sloni sodobna družba vse večja, se v LAHDE zavedamo, da je nujno ukrepati in ustvariti tehnologije, ki bodo učinkovite, varčne z energijo ter prijazne do okolja.

Naša odgovornost je torej, da oblikujemo trajnostne rešitve na področju hlajenja. To vključuje uporabo energetsko učinkovitih sistemov, zmanjšanje emisij toplogrednih plinov ter izbiro okolju prijaznih hladilnih sredstev. Sodelovanje med podjetji, raziskovalnimi institucijami in skupnostmi nam omogoča, da soustvarjamo inovacije, ki bodo prispevale k bolj trajnostni prihodnosti.

Kategorije: LAHDE