Nanoscale and Microscale Heat Transfer, Levi 2018

Objavil lahde dne

V začetku decembra smo se udeležili konference Nanoscale and Microscale Heat Transfer na severu Finske v mestu Levi. Konferenca se je odvijala na zelo zanimivi lokaciji – na vrhu smučišča, na katerem v novembru potekajo smučarske tekme svetovnega pokala. Vsi, ki smo bivali v centru Levija v dolini, smo se tako do konferečnega centra peljali z gondolo.

Konferenca je potekala nekaj dni pred začetkom polarne noči, tako da smo občutili pravo finsko zimo, z nizkimi temperaturami, snegom, vetrom in nočjo. Vreme je bilo na žalost oblačno, zato severnega sija nismo videli v živo, smo pa si ga ogledali na fotografijah. Tudi božička nismo srečali, smo pa božali severne jelene. Ogledali smo si tudi muzej Samijev (Laponcev), etinčne skupine, ki živi v skandinavskih državah. Imajo bogato kulturno dediščino, večina pa se še danes ukvarja z rejo severnih jelenov.

Konferenca je bila uspešna tudi na znanstvenem podorčju, saj smo spoznali veliko novih ljudi, naš poster pa je prejel nagrado za najboljši poster na konferenci.